Danas bih vas željela podsjetiti na ove male slatke kolačiće raznih oblika punjene ukusnom marmeladom.Vrlo su česta slastica koju pronalazimo na blagdanskim tanjurima. Izgledom nas osvajaju na prvi pogled, a kada probamo tu kombinaciju hrskavog tijesta i glatke marmelade, uvijek nas iznova oduševe!
Keks - pismo
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Sastojci
- 700 g oštrog brašna
- 300 g šećera
- 2 kom margarina ili maslaca
- 3 žumanjka
- 3 vanilin šećera
Upute
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto te ga stavite u frižider oko 30 minuta da se stisne.
- Razvaljajte ga na ½ cm debljine i izrežite prema šabloni mala pisamca.
- U sredinu svakog stavite žličicu džema ili nutelle te ih pecita na 190°C dok ne porumene.
- Kada se ohlade posipajte ih šećerom u prahu i servirajte.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar