Keks – pismo

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Keks-pismo

Danas bih vas željela podsjetiti na ove male slatke kolačiće raznih oblika punjene ukusnom marmeladom.Vrlo su česta slastica koju pronalazimo na blagdanskim tanjurima. Izgledom nas osvajaju na prvi pogled, a kada probamo tu kombinaciju hrskavog tijesta i glatke marmelade, uvijek nas iznova oduševe!

Keks - pismo

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour

Sastojci

  • 700 g oštrog brašna
  • 300 g šećera
  • 2 kom margarina ili maslaca
  • 3 žumanjka
  • 3 vanilin šećera

Upute

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto te ga stavite u frižider oko 30 minuta da se stisne.
  • Razvaljajte ga na ½ cm debljine i izrežite prema šabloni mala pisamca.
  • U sredinu svakog stavite žličicu džema ili nutelle te ih pecita na 190°C dok ne porumene.
  • Kada se ohlade posipajte ih šećerom u prahu i servirajte.

Dobar tek i uživajte!

Keks-pismo

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

TIRAMISU TORTICE S MALINAMA
Sočni čokoladni kolač
Torta bijeli Egipat