Ako volite starinske tradicionalne recepte onda napravite ovaj kuglof,tako sočan i ukusan prožet aromama cimeta i jabuka sigurno će postati i vaš omiljeni jesenski desert!
Karamel kuglof s jabukama
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za kuglof
Sastojci
Biskvit za kuglof
- 380 g glatkog brašna
- žličica sode bikarbone
- žlica cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- ½ žličice soli
- 300 ml ulja
- 120 ml jogurta
- 250 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- aroma vanilije
- 3 srednje jabuke -narezane na sitne kockice
Karamel
- 100 g šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Toffee krema
- vrećica Premium pudinga toffee
- 200 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit za kuglof
- U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
- Jabuke narežite na sitne kockice i prelijte sa sokom jednog limuna.
- Mikserom izradite prvo jaja i šećer te dobivenoj pjenastoj smjesi dodajte ulje i jogurt.
- Zatim mokre sastojke lagano umiješajte suhima dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
- Na samom kraju rukom lagano umiješajte narezane jabuke i ulijte smjesu u podmazani kalup za kuglof te pecite na 190°C oko jedan sat, provjerite čačkalicom da ga ne prepečete (ovisno o vašoj pećnici),
Karamel za preljev
- Šećer otopite na srednjoj vatri u posudi s debelim dnom dok ne dobije lijepu jantarnu boju, maknite ga s vatre i postepeno ulijevajte miješajući ugrijano slatko vrhnje.
- Kada se smjesa prestane jako pjeniti vratite je na vatru i miješajte karamel dok ne postane potpuno gladak. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, a višak možete čuvati u staklenoj teglici u hladnjaku.
Toffee krema
- Puding skuhajte prema uputama s vrećice, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se ohladi.
- Slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte ohlađenom pudingu te sve skupa izmiksajte u finu glatku kremu koju možete po želji servirati uz kuglof.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar