Prhki i ukusni kolačići koje već tradicionalno pečemo za sve svečane prigode i blagdane, pa zašto ne bismo u njima uživali već i za ovaj Božić?
Išleri
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Equipment
- Okrugli kalup za rezanje promjera 4 cm
Sastojci
Tijesto
- 200 g maslaca
- 300 g brašna
- 100 g šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 4 žlice kakaa
Krema
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100 g čokolade
Glazura
- 100 g čokolade
- 50 ml ulja
Upute
Tijesto
- Maslac sobne temperature dobro izradite mikserom i zatim mu dodajte šećer u prahu i žumanjke te nastavite miksati dok ne dobijete glatku smjesu.
- Brašno i kakao izmiješajte posebno, dodajte smjesi s maslacem i zamijesite glatko tijesto kojeg zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru da se poveže.
- Tijesto tanko razvaljajte i režite krugove koje zatim pecite na 180°C oko 15 minuta.
- Pečene kružiće ostavite da se ohlade dok vi napravite kremu.
Krema
- Ugrijte slatko vrhnje i prelijte ga po nasjeckanoj čokoladi te dobro izmješajte i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.
- Kremu zatim dobro izradite mikserom dok ne posvijetli i dobije na volumenu.
- Na polovinu ispečenih kružića istisnite kremu pomoću dresir vrećice i poklopite ga s drugim kružićem kojeg ste prethodno umočili u glazuru od čokolade.
- Ostavite ih da se glazura malo stisne te ukrasite prema vlastitoj želji.
Originalan recept by: Coolinarika
Ostavi komentar