Danas dijelim s vama ovu posebnu inačicu palačinki koje su vrlo ukusne i pahuljaste, a možete ih premazati kako slatkim tako i slanim namazom!
Dizane palačinke
Broj serviranja 20 kom
Sastojci
- 600 g glatkog brašna
- 10 g kvasca
- 3 žlice šećera
- ½ žličice soli
- 650 ml mlijeka
- jaje
- 50 g maslaca
Upute
- Ugrijte mlijeko i u njemu razmutite šećer i kvasac te ostavite desetak minuta da kvasac nabubri.
- Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte im uzdigli kvasac i rastopljeni maslac.
- Mikserom dobro izradite tijesto koje će biti vrlo tekuće, ali tako i mora biti.
- Pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite jedan sat da se digne.
- Tavu premažite uljem i ugrijte na srednje jakoj temperaturi.
- Žlicom vadite tijesto i slažite malene hrpice na tavu te ih pecite po nekoliko minuta s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Dizane palačinke možete premazati nutellom ali podjednako će biti ukusne i premazane slanim sirnim namazom.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar