Čupavci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Čupavci

Što reći za kolač koji svi poznajemo i u njemu uživamo svaki put iznova!
Ovaj klasik vole sve generacije, jednostavan je za izradu i garantirano uvijek uspijeva.
Ovaj recept već godinama ne mijenjam jer su mali slatki čupavi kolačići jedni od omiljenih kolača moje obitelji, provjerite zašto!

Čupavci

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes

Equipment

  • Lim za pečenje 23x33 cm

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna pola oštro-pola glatko
  • 150 ml mlijeka
  • 150 ml ulja
  • prašak za pecivo

Preljev

  • 130 g čokolade
  • 200 ml mlijeka
  • 200 g šećera

Upute

Biskvit

  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite snijeg od bjelanjaka.
  • Ostale sastojke dobro izradite mikserom i na kraju ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu izlijte na papirom obložen lim za pečenje dimenzija cca. 23x33 cm i pecite na 200*C.

Preljev

  • U vruće mlijeko stavite čokoladu i šećer te kratko prokuhaje.
  • Biskvit malo rashladite, ali neka bude još topao dok ga režete,uronite ga u kremu još toplog jer će je tako bolje upiti i biti sočniji.
  • Biskvit lagano uvaljajte u kokosovo brašno (200 g) i složite na pladanj da se ohladi.

Bilješke: Tko želi može prerezati biskvit i premazati ga džemom pa onda uvaljati u  čokoladu i kokosovo brašno!

Dobar tek i uživajte!

Čupavci

Ostavi komentar

2
Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




1 Komentiraj
1 Odgovori
0 Pratitelji
 
Hot komentar
Popularna tema
najnoviji najstariji najpopularniji
Ivana
Čitatelj
Ivana

Wow!

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom