Što reći za kolač koji svi poznajemo i u njemu uživamo svaki put iznova!
Ovaj klasik vole sve generacije, jednostavan je za izradu i garantirano uvijek uspijeva.
Ovaj recept već godinama ne mijenjam jer su mali slatki čupavi kolačići jedni od omiljenih kolača moje obitelji, provjerite zašto!
Čupavci
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Equipment
- Lim za pečenje 23x33 cm
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna pola oštro-pola glatko
- 150 ml mlijeka
- 150 ml ulja
- prašak za pecivo
Preljev
- 130 g čokolade
- 200 ml mlijeka
- 200 g šećera
Upute
Biskvit
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite snijeg od bjelanjaka.
- Ostale sastojke dobro izradite mikserom i na kraju ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu izlijte na papirom obložen lim za pečenje dimenzija cca. 23x33 cm i pecite na 200*C.
Preljev
- U vruće mlijeko stavite čokoladu i šećer te kratko prokuhaje.
- Biskvit malo rashladite, ali neka bude još topao dok ga režete,uronite ga u kremu još toplog jer će je tako bolje upiti i biti sočniji.
- Biskvit lagano uvaljajte u kokosovo brašno (200 g) i složite na pladanj da se ohladi.
Bilješke: Tko želi može prerezati biskvit i premazati ga džemom pa onda uvaljati u čokoladu i kokosovo brašno!
Dobar tek i uživajte!
Wow!
Super su!