Crvenkapica je vrlo ukusan kolač, posebno za sve vas koji volite višnje. Kolač je vrlo lagan, osvježavajuć i sočan. Jednostavan je za izradu tako da ga preporučam osobito za ovih vrućih ljetnih dana!
Crvenkapica
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Equipment
- Lim za pečenje 23x34 cm
Sastojci
- kutija Petit keksa
- 2 pudinga od vanilije
- 600 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
- staklenka kompota od višanja
- 2 preljeva za torte + 4 žlice šećera
Upute
- Na dno posude složite jedan red keksa kao podlogu kolača.
- Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i nekoliko žlica hladnog mlijeka, te ga skuhajte u ostatku mlijeka i pokrijte prozirnom folijom da ne dobije koricu dok se hladi.
- Miserom izradite šlag od slatkog vrhnja i dodajte ga ohlađenoj kremi.
- Pola kreme premažite po donjem redu keksa, pokrijte s drugim redom keksa koje premažite ostatkom kreme.
- Na kremu posložite višnje iz kompota, a tekućinu iskoristite za kuhanje preljeva.
- Za preljev trebate 500 ml tekućine (kompot + voda), 2 preljeva za torte i 4 žlice šećera.
- Prašak za preljev i šećer razmutite u nekoliko žlica kompota te zakuhajte u ostatak tekućine dok se malo ne stisne.
- Preljev polako sa žlicom stavljajte preko višanja i kreme te ostavite u frižideru da se stisne.
Bilješke: Možete ga ispeći i kao tortu!
Dobar tek i uživajte!
Predobar kolač ,ja ga često pravim ,ali imam nekih promjena .
nije identičan kao na slici !
Ali prefin je !
Moja obitelj ga obožava!