Crostata s malinama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
CROSTATA S MALINAMA

Ukusna i prhka aromatična slastica koju možete kombinirati s raznim vrstama voća!

Crostata s malinama

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Kalup za tart promjera 24 cm

Sastojci

Tijesto

  • 130 g šećera
  • 130 g maslaca
  • jaje
  • prstohvat soli
  • 250 g brašna
  • 30 g kakaa

Krema

  • 250 ml mlijeka
  • vrećica vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 10 g brašna
  • 10 g gustina
  • 250 g bijele čokolade
  • 130 g džema od maline
  • 250 g svježih malina

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.
  • Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup za tart te ga izbodite vilicom.

Krema

  • Žumanjke i šećer izradite pjenjačom te dodajte ostale sastojke i sve dobro promiješajte.
  • Vruće mlijeko prelijte preko dobivene smjese i kada sve dobro promiješate vratite na vatru i kuhajte kremu dok ne postane gusta. Umiješajte komadiće čokolade i kada krema postane glatka prekrijte je s prozirnom folijom i ohladite.
  • Razvaljano tijesto premažite sa džemom od malina koji će biti ukusniji ako ste ga sami napravili tako da smrznute maline prokuhate s nekoliko žlica šećera i malo ohladite.
  • Preko džema prelijte kremu i pecite crostatu na 180°C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  • Kolač dobro ohladite, ukrasite svježim malinama i servirajte!

Dobar tek i uživajte!

CROSTATA S MALINAMA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom