Ukusna i prhka aromatična slastica koju možete kombinirati s raznim vrstama voća!
Crostata s malinama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za tart promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
- 130 g šećera
- 130 g maslaca
- jaje
- prstohvat soli
- 250 g brašna
- 30 g kakaa
Krema
- 250 ml mlijeka
- vrećica vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 žumanjka
- 10 g brašna
- 10 g gustina
- 250 g bijele čokolade
- 130 g džema od maline
- 250 g svježih malina
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.
- Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup za tart te ga izbodite vilicom.
Krema
- Žumanjke i šećer izradite pjenjačom te dodajte ostale sastojke i sve dobro promiješajte.
- Vruće mlijeko prelijte preko dobivene smjese i kada sve dobro promiješate vratite na vatru i kuhajte kremu dok ne postane gusta. Umiješajte komadiće čokolade i kada krema postane glatka prekrijte je s prozirnom folijom i ohladite.
- Razvaljano tijesto premažite sa džemom od malina koji će biti ukusniji ako ste ga sami napravili tako da smrznute maline prokuhate s nekoliko žlica šećera i malo ohladite.
- Preko džema prelijte kremu i pecite crostatu na 180°C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Kolač dobro ohladite, ukrasite svježim malinama i servirajte!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar