Bezvremenski klasik tako hrskav i sladak da ga jednostavno morate voljeti!
Creme brulee
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 8 posudica
Equipment
- Posudice za soufle
Sastojci
- 500 ml slatkog vrhnja
- 5 žlica šećera
- 6 žumanjaka
- žlica arome vanilije
- 8 žlica šećera - za posipati po desertu prije karamelizacije
Upute
- Mikserom dobro izraditi šećer, vaniliju i žumanjke te prelijati vrućim slatkim vrhnjem.
- Smjesu dobro promiješati i procijediti te naliti u malene posudice.
- Složite ih u dublji lim za pečenje i oko njih ulijte vruće vode do ½ visine posudica.
- Desert pecite na 180°C oko 35 minuta dok se smjesa ne stisne, ali još ipak u sredini blago podrhtava.
- Odmah iz izvadite iz vruće vode i dobro ohladite.
- Prije serviranja na vrh svake posudice posipajte pola žlice šećera i karamelizirajte kuhinjskim brenerom ili stavite u pećnicu visoko pod roštilj na nekoliko minuta.
- Vrlo je bitno da ga servirate dobro ohlađenog.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar