Creme brulee

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
CREME BRULEE

Bezvremenski klasik tako hrskav i sladak da ga jednostavno morate voljeti!

Creme brulee

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 8 posudica

Equipment

  • Posudice za soufle

Sastojci

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica šećera
  • 6 žumanjaka
  • žlica arome vanilije
  • 8 žlica šećera - za posipati po desertu prije karamelizacije

Upute

  • Mikserom dobro izraditi šećer, vaniliju i žumanjke te prelijati vrućim slatkim vrhnjem.
  • Smjesu dobro promiješati i procijediti te naliti u malene posudice.
  • Složite ih u dublji lim za pečenje i oko njih ulijte vruće vode do ½ visine posudica.
  • Desert pecite na 180°C oko 35 minuta dok se smjesa ne stisne, ali još ipak u sredini blago podrhtava.
  • Odmah iz izvadite iz vruće vode i dobro ohladite.
  • Prije serviranja na vrh svake posudice posipajte pola žlice šećera i karamelizirajte kuhinjskim brenerom ili stavite u pećnicu visoko pod roštilj na nekoliko minuta.
  • Vrlo je bitno da ga servirate dobro ohlađenog.

Dobar tek i uživajte!

CREME BRULEE

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom