Čokoladni tart s meringom

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Čokoladni tart s meringom

Danas imam za vas tart s hrskavom koricom i bogatim čokoladnim punjenjem te glatkom svilenom meringom na vrhu, ovo je slatko zadovoljstvo koje ne smijete propustiti!

Čokoladni tart s meringom

Sastojci

Podloga

  • 125 g glatkog brašna
  • 50 g maslaca
  • jaje
  • ½ praška za pecivo
  • vanilin šećer
  • 50 g šećera
  • žlica hladne vode prema potrebi

Krema

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 250 g čokolade
  • 2 velike žlice Nutelle

Meringa

  • 2 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • žlica arome vanilije

Upute

Podloga

  • Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za tart četvrtasti ili okrugli (morate obložiti i stijenke kalupa).
  • Prekrijte tijesto s pek papirom na koji stavite dvije šake graha i pecite ga na "slijepo" oko 15 minuta na 190°C, zatim maknite grah i papir te pecite dalje dok ne porumeni.
  • Ostavite ga da se ohladi dok napravite kremu.

Krema

  • Ugrijte vrhnje i prelijte preko komadića čokolade.
  • Kada se čokolada otopila dodajte Nutellu i sve skupa dobro promiješajte.
  • Kremu prelijte preko ohlađene podloge od tijesta te ostavite da se ohladi i stisne.

Meringa

  • Na pari prvo lagano rukom miješajte sastojke dok ne postignete temperaturu od 70°C.
  • Maknite smjesu s izvore topline i izradite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg sa čvrstim sjajnim vrhovima.
  • Meringu premažite preko čokoladnog punjenja i ukrasite prema želji.

Dobar tek i uživajte!

Čokoladni tart s meringom

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA