Danas imam za vas tart s hrskavom koricom i bogatim čokoladnim punjenjem te glatkom svilenom meringom na vrhu, ovo je slatko zadovoljstvo koje ne smijete propustiti!
Čokoladni tart s meringom
Sastojci
Podloga
- 125 g glatkog brašna
- 50 g maslaca
- jaje
- ½ praška za pecivo
- vanilin šećer
- 50 g šećera
- žlica hladne vode prema potrebi
Krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- 250 g čokolade
- 2 velike žlice Nutelle
Meringa
- 2 bjelanjka
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- žlica arome vanilije
Upute
Podloga
- Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za tart četvrtasti ili okrugli (morate obložiti i stijenke kalupa).
- Prekrijte tijesto s pek papirom na koji stavite dvije šake graha i pecite ga na "slijepo" oko 15 minuta na 190°C, zatim maknite grah i papir te pecite dalje dok ne porumeni.
- Ostavite ga da se ohladi dok napravite kremu.
Krema
- Ugrijte vrhnje i prelijte preko komadića čokolade.
- Kada se čokolada otopila dodajte Nutellu i sve skupa dobro promiješajte.
- Kremu prelijte preko ohlađene podloge od tijesta te ostavite da se ohladi i stisne.
Meringa
- Na pari prvo lagano rukom miješajte sastojke dok ne postignete temperaturu od 70°C.
- Maknite smjesu s izvore topline i izradite bjelanjke mikserom dok ne dobijete snijeg sa čvrstim sjajnim vrhovima.
- Meringu premažite preko čokoladnog punjenja i ukrasite prema želji.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar