Jednostavan desert bogatog i punog okusa kojeg je zaista lako napraviti, svakako pokušajte i vi!
Čokoladni tart 2
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Okrugli kalup promjera 22 cm
Sastojci
Podloga za tart
- 24 kom Oreo keksa
- 80 g maslaca
Nadjev
- 340 g čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
Upute
Podloga
- Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te dobivenu smjesu utisnite u kalup kao podlogu, ali tako da malo obložite i stijenke kalupa.
- Podlogu kratko pecite na 180°C (oko 10 minuta) i ostavite da se ohladi prije nego je napunite nadjevom.
Nadjev
- Čokoladu narežite na komadiće i prelijte ugrijanim slatkim vrhnjem u kojem ste prethodno otopili maslac.
- Smjesu miješajte dok se čokolada ne otopi i ne dobijete gustu sjajnu smjesu kojom prekrijte ohlađenu podlogu.
- Čokoladni tart ostavite u hladnjaku da se malo stisne prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar