Lutajući po bespućima interneta (ne znam točno gdje sam pronašla ovaj recept) naletjela sam na ovu čokoladnu fantaziju koja nas je sve momentalno osvojila svojim okusom.
Dijelim je danas sa svim štovateljima čokolade jer samo vi možete razumjeti strast prema ovom savršenstvu okusa!
Čokoladni tart
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za tart
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
- 100 g čokolade
- 4 žlice brašna - oštrog
- prašak za pecivo
Nadjev
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade
- žlica šećera
Upute
- Žutanjke i šećer umutiti, dodati otopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano ručno, ne mikserom).
- Tart peći u kalupu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
- Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
- Pečeni biskvit izbodite vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao prelijte ga sa toplom kremom.
- Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti.
- Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema. Tart ukrasite svježim voćem ili komadićima čokolade.
Dobar tek i uživajte!
Božanstveni i osvjezavajuci tart 🙂
Hvala!