Mekan, sočan i ukusan desert koji nas je sve osvojio svojim okusom!
Čokoladni kolač kuhan na pari
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 35 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 125 g šećera
- 125 g maslaca
- 25 g kakaa
- 100 g brašna
- vrećica praška za pecivo
- žlica arome vanilije
Čokoladni preljev
- 80 ml mlijeka
- 80 ml slatkog vrhnja
- 150 g čokolade
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite jaja, šećer i omekšali maslac.
- Dobivenoj smjesi na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo te sve dobro izmiješajte.
- Kalup u kojem ste odlučili napraviti kolač dobro premažite maslacem, a dno mu obložite papirom za pečenje te ulijte dobivenu smjesu u njega. Kalup prekrijte i čvrsto obložite s aluminijskom folijom.
- Duboki lonac u koji vam stane kalup s kolačem stavite na najmanji plamenik štednjaka i nalijte vruću vodu do polovice visine kalupa te pokrijte lonac s poklopcem i kuhajte kolač lagano na pari oko 1 sat i 20 minuta te ostavite da se malo ohladi prije nego ga okrenete na tanjur za serviranje. Ohlađeni kolač prelijte preljevom od čokolade.
Čokoladni preljev
- Ugrijte slatko vrhnje i mlijeko te prelijte preko komadića čokolade.
- Smjesu dobro promiješajte dok se čokolada ne otopi te prelijte kolač s ovim ukusnim preljevom, a možete ga servirati uz tučeno slatko vrhnje i svježe voće!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar