Jednostavan, ali ujedno ukusan i sočan desert koji možete napraviti već za ove uskrsne blagdane!
Čokoladna rolada s bananama
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Lim za pečenje 30x40 cm
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- ½ vrećice praška za pecivo
- prstohvat soli
Krema
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 150 g maslaca
- 100 g čokolade
- 2 banane
Glazura
- 100 ml slatkog vrhnja
- 85 g čokolade
- strugotine čokolade - po želji
Upute
Biskvit
- Izradite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke i šećer dobro izradite mikserom.
- Dodajte brašno, prašak i kakao te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Biskvit izlijte na pek papirom obložen lim za pečenje 30x40 cm i pecite 15- tak minuta.
- Okrenite ga i odvojite od papira, ali ga odmah ponovo zarolajte u papir, bitno je da ste ga odlijepili dok je još bio vruć.
Krema
- Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Dok je vruća dodajte joj 100 g čokolade.
- Kada se krema malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac.
- Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte.
- Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji!
Dobar tek i uživajte!
Recept napravljen u suradnji s RUF Adria
Ostavi komentar