Kada miris cimeta zavlada kuhinjom, mojoj sreći nema kraja. Hladan zimski dan pokušala sam ugrijati ovim predivnim kolačićima.Iako mi je cimet jedan od omiljenih začina ove rolice možete raditi i s Nutellom, orasima,marmeladom…
Kada poželite mali slatki zalogaj ove rolice su jako dobar odabir!
Cimet rolice
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Lim za pečenje 23 x 33 cm
Sastojci
Tijesto
- 500 g glatkog brašna
- svježi kvasac
- 220 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- ½ žličice soli
- 2 jaja
- 60 g otopljenog maslaca
Premaz od cimeta
- 100 g smeđeg šećera
- 70 g omekšalog maslaca
- 3 žlice cimeta
Glazura
- 2 žlice krem sira
- 2 žlice toplog mlijeka
- 2 žlice šećera u prahu
Upute
Tijesto
- Od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima te zamijesite mekano tijesto kojeg ostavite da se diže nekih 30 minuta.
- Za to vrijeme napravite premaz tako da pomiješate sve sastojke vilicom.
- Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite premazom od cimeta.
- Zarolajte ga u štrucu i narežite na 12 komada.
- Rolice složite u papirom obložen lim i ostavite da se malo dižu dok vi ne ugrijete pećnicu na 180°C.
- Pecite ih dok ne dobiju lijepu zlatnu boju cca. 30 minuta i ostavite da se malo prohlade te ukrasite glazurom.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar