Vrući keksi iz vruće pećnice – slatki i tako cool! Ovi primamljivi keksići mogu isto tako postati i divan poklon za vaše prijatelje. Ispecite ih, ukrasite i zavežite svečanom crvenom vrpcom te njima darujte sve one koje volite. Izvana hrskavi, a iznutra tako mekani i sočni, poklon koji bi svatko mogao poželjeti.
Čokoladni raspuknutići
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 24 keksa
Sastojci
- 420 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 120 g maslaca
- 400 g čokolade
- 200 g šećera - može i smeđi
- 4 vanilin šećera
- 4 jaja
- žlica arome vanilije
Upute
- Prvo rastopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi.
- Pomiješajte u posudi suhe sastojke: brašno, prašak i sol.
- Miksajte jaja, vanil šećer, aromu vanilije i šećer te dodajte otopljenu čokoladu.
- Ručno je lagano umiješajte, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro promiješajte smjesu.
- Stavite je u frižider 1 sat te možete početi raditi kuglice.
- Zahvatite smjesu velikom žlicom, napravite kuglicu, uvaljajte je u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje. Pazite, radite veći razmak jer se kolačići rašire u pečenju.
- Meni je na veliku tepsiju ispalo 12 kolačića. Pecite ih na 180°C obavezno 10 minuta, pazite ne duže da ih ne isušite
Dobar tek i uživajte!
Odličan recept!
Hvala!