Moja obitelj obožava te male, slatke, hrskave, šarene kolačiće i vrlo često ih radim. Moram priznati da ponekad jednostavno ne ispadnu dobro usprkos istom receptu, uvjetima, istoj kuharici … 🙂
Zato je svaki put iznenađenje kako će ispasti, jednostavno stisnete fige “sretnice” i gurnete ih u pećnicu, pa kako bude!!!!
Nastojte neuspjeh pretvoriti u šalu i pokušajte ponovo jer zaista su vrijedni toga!
Makroni s džemom od jagoda
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Sastojci
- 150 g bademovog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 3 bjalanjka
- 40 ml vode
- 120 g šećera
- prehrambena boja
Upute
- Bademovo brašno i šećer u prahu pomiješajte i prosijte da ne ostanu grudice.
- Stavite kuhati vodu i šećer dok se šećer ne otopi i postane gusti sirup (5 minuta) te polako ulijevajte u snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
- Kada ste dobili čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano špatulom umiješajte bademovo brašno i šećer u prahu.
- Sada možete dodati boju koju želite.
Polako miješajte masu dok ne dobije strukturu lave tj. da lagano curi sa špatule. - Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i na plehu za pečenje, koji ste obložili pek papirom, radite kružiće jednake veličine.
- Ostavite ih da stoje oko 15 minuta,probajte ih dotaknuti prstom i ako se ne lijepe vrijeme je da ih stavite peći na 160°C oko 12-14 minuta.
- Probajte ih pomaknuti i ako se odvajaju od papira za pečenje vaši makroni su gotovi!
- Spajam ih s džemom od jagoda jer su nam baš takvi božanstveni, a jedina mana im je što nestanu u trenu!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar