Domaći kruščići

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Mirisne tople štruce koje griju dušu i donose u naše domove osjećaj topline i spokoja!

Domaći kruščići

Priprema 45 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 3 štruce

Equipment

  • Kalup za pečenje francuza

Sastojci

  • 640 g glatkog brašna
  • 160 g oštrog brašna
  • kocka svježeg kvasca
  • žlica šećera
  • žličice soli
  • 3 žlice jogurta
  • 2 žlice masti
  • 320 ml tople vode

Upute

  • Napravite kvas od kvasca, tople vode i šećera.
  • Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje podijelite na 3 dijela.
  • Ostavite kruščiće da se dižu oko sat vremena te ih ponovo premijesite.
  •  Po želji im sada dodajte razne sjemenke ili začinsko bilje prema vašem ukusu.
  • Nedavno sam kupila kalup za pečenje francuza, pa u njega lijepo udobno smjestim kruščiće i ostavim ih da se dižu još 10-tak minuta dok se pećnica ne ugrije na 200°C.
  • Stavite ih peći dok ne dobiju lijepu boju i tvrdu hrskavu koricu.

Dobar tek i uživajet!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom