Fantastična rolada čiji okusi će vas odmah osvojiti jer spoj ukusnog tijesta i kiselog vrhnja daje joj jednu posebnu osvježavajuću notu. Vrlo je jednostavna za izradu jer gospođa Maja na čijem sam je blogu pronašla je majstorica upravo u davanju uputa i objašnjenja kako napraviti ukusne slastice, svakako morate navratiti na njezin blog.
Originalni recept možete pronaći na:http://www.proverenirecepti.com/2016/01/rolat-od-oraha-i-kisele-pavlake.html
Rolada s orasima i vrhnjem
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Equipment
- Veliki lim od pećnice
Sastojci
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 2 vrećice burbon vanilin šećera
- 75 g mljevenih oraha
- 300 ml Mileram vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
Upute
- Bjelanjke izraditi mikserom u čvrsti snijeg i dodati im žlicu po žlicu šećera te vanilin šećer.
- Smjesi dodati žumanjke koje ručno lagano umješajte pjenjačom te na samom kraju orahe koje dobro promješajte da se svugdje pravilno rasporede.
- Lim za pečenje obložiti pek papirom kojeg u tankom sloju s kistom premažite uljem tako da se kasnije pečeni biskvit lakše odvoji od papira.
- Biskvit pecite na 180°C oko 15 minuta.
- Izvadite ga iz pećnice i pažljivo odvojite od pek papira, ali ga zatim opet zarolajte u taj isti papir i ostavite da se ohladi.
- Hladan biskvit premažite s mileramom kojem ste prethodno umiješali 2 žlice šećera u prahu te zarolajte u roladu i ostavite u frižideru da se stisne.
- Roladu možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i komadićima oraha.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar