Danas imam za vas tortu koja zaslužuje svaku pohvalu, ukusna i osvježavajuća svojim okusima i aromama naprosto osvaja!
Recept za nju sam pronašla na stranici https://odslatkogasladje.net/torta-s-malinama i odlučila da ga moram podijeliti s vama. Svakako malo istražite što to naša Mirjana tamo radi jer meni osobno je neiscrpna inspiracija baš ta njena kreativnost i pozitivna energija!
Torta s malinama
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Hlađenje 4 hours
Ukupno vrijeme 4 hours 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte 28 cm
Sastojci
Biskvit
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- ½ praška za pecivo
- 3 žlice oštrog brašna
- 100 ml vrućeg mlijeka - navlažiti biskvit nakon pečenja
Krema
- 5 žumanjaka
- 50 g šećera
- 500 g mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 10 g želatine
- 150 g malina - za kremu
- 300 g malina
Upute
Biskvit
- Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.
- Dodati brašno i prašak za pecivo te lagano kuhačom umiješati.
- Biskvit peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Krema
- Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C te ostaviti da se ohlade.
- Kuhanim žumanjcima mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.
Ostalo
- 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti te sok od malina umiješati u pola kreme.
- Ohlađeni biskvit natopiti s vrućim mlijekom.
- Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina i ostaviti da se dobro stisne te premazati s bijelom kremom.
- Torta je bila na hlađenju tek 4 sata, ali se je uspjela lijepo stisnuti.
- Ukrasite je sa svježim voćem.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar