Torta s malinama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Torta s malinama

Danas imam za vas tortu koja  zaslužuje svaku pohvalu, ukusna i osvježavajuća svojim okusima i aromama naprosto osvaja!

Recept za nju sam pronašla na stranici https://odslatkogasladje.net/torta-s-malinama i odlučila da ga moram podijeliti s vama. Svakako malo istražite što to naša Mirjana tamo radi jer meni osobno je neiscrpna inspiracija baš ta njena kreativnost i pozitivna energija!

Torta s malinama

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Hlađenje 4 hours
Ukupno vrijeme 4 hours 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte 28 cm

Sastojci

Biskvit

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • ½ praška za pecivo
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 100 ml vrućeg mlijeka - navlažiti biskvit nakon pečenja

Krema

  • 5 žumanjaka
  • 50 g šećera
  • 500 g mascarpone sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 10 g želatine
  • 150 g malina - za kremu
  • 300 g malina

Upute

Biskvit

  • Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.

  • Dodati brašno i prašak za pecivo te lagano kuhačom umiješati.

  • Biskvit peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Krema

  • Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C te ostaviti da se ohlade.

  • Kuhanim žumanjcima mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.

Ostalo

  • 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti te sok od malina umiješati u pola kreme.

  • Ohlađeni biskvit natopiti s vrućim mlijekom.
  • Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina i ostaviti da se dobro stisne te premazati s bijelom kremom.

  • Torta je bila na hlađenju tek 4 sata, ali se je uspjela lijepo stisnuti.
  • Ukrasite je sa svježim voćem.

Dobar tek i uživajte!

Torta s malinama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA