Ova kombinacija omiljene nam nutelle i finog mekog tijesta će zadovoljiti sve vas sladokusce. Uz malo truda i volje ispeći ćete fantastičan čokoladni kruh. Ovaj put nije potrebno raditi komplicirane oblike poput zvijezda, borova… Samo zarolajte jednog pužića i kruh pun mirisa i okusa zavladati će vašom kuhinjom!
Nutella pogača
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Sastojci
Tijesto
- ½ svježeg kvasca
- 100 ml toplog mlijeka
- 50 g šećera
- 100 ml tople vode
- ½ žličice soli
- 50 g maslaca otopljenog
- 300 g glatkog brašna
- 4 žlice Nutelle
Upute
- Napravite kvas od germe, žlice šećera i tople vode.
- Dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite fino glatko tijesto.
- Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena i razvaljajte u tanki pravokutnik.
- Tanko, ali posebno tanko ga premažite omekšalom nutellom (ako stavite debeli sloj nutella će se razlijevati i sve će izgledati neuredno).
- Premazano tijesto razrežite uzdužno na tri trake koje onda savijte u oblik puža.
- Stavite u kalup za torte te ostavite da se malo digne.
- Pogaču pecite na 200°C dok ne porumeni cca, 35 minuta.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar