Nutella pogača

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Nutella pogača

Ova kombinacija omiljene nam nutelle i finog mekog tijesta će zadovoljiti sve vas sladokusce. Uz malo truda i volje ispeći ćete fantastičan čokoladni kruh. Ovaj put nije potrebno raditi komplicirane oblike poput zvijezda, borova… Samo zarolajte jednog pužića i kruh pun mirisa i okusa zavladati će vašom kuhinjom!

Nutella pogača

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Sastojci

Tijesto

  • ½ svježeg kvasca
  • 100 ml toplog mlijeka
  • 50 g šećera
  • 100 ml tople vode
  • ½ žličice soli
  • 50 g maslaca otopljenog
  • 300 g glatkog brašna
  • 4 žlice Nutelle

Upute

  • Napravite kvas od germe, žlice šećera i tople vode.
  • Dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite fino glatko tijesto.
  • Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena i razvaljajte u tanki pravokutnik.
  • Tanko, ali posebno tanko ga premažite omekšalom nutellom (ako stavite debeli sloj nutella će se razlijevati i sve će izgledati neuredno).
  • Premazano tijesto razrežite uzdužno na tri trake koje onda savijte u oblik puža.
  • Stavite u kalup za torte te ostavite da se malo digne.
  • Pogaču pecite na 200°C dok ne porumeni cca, 35 minuta.

Dobar tek i uživajte!

Nutella pogača

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA