Lagano, osvježavajuće, mirisno i ukusno, torta od sira s preljevom od višanja! Prigodna je za sve prilike, jednostavna za napraviti, a njezinim ukusom će biti, sigurna sam, svi zadovoljni!
Torta od sira
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica glatkog brašna
- 2 vanilin šećera
- prašak za pecivo
- 5 žlica ulja
Nadjev
- 500 g svježeg sira
- 500 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice šećera u prahu
- limun -naribana kora limuna
Preljev od višanja
- ½ teglice višanja iz kompota
- 250 ml kompota
- 5 žlica šećera
- žlica gustina
Upute
Biskvit
- Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka.
- Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno.
- Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. To može biti kalup za torte ili mali uski lim za pečenje.
- Pecite biskvit na 200°C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni, ohladite ga i razrežite na pola.
Nadjev
- Sve sastojke promiješajte mikserom i premažite dobivenom kremom donju koru te poklopite drugom.
- Sada možete tortu samo posipati šećerom u prahu ili napraviti preljev od omiljenog voća.
Preljev
- Voće pomiješajte s tekućinom i šećerom te stavite kuhati.
- Kada zavrije dodajte gustin razmućen u malo vode. Kratko prokuhajte i kada se ohladi prelijte po kolaču ili u ovom slučaju, torti!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar