Tko prati moju stranicu već mu je poznata moja opsesija kuglofom i svim njegovim inačicama tako da moram s vama podijeliti i recept za ovaj poseban čokoladni kolač. Jednostavan za izradu, sočan i ukusan, a mirisi koji će se širiti vašom kuhinjom probuditi će sva vaša čula!
Čokoladni kuglof
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za kuglof
Sastojci
- 200 g glatkog brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 60 g čokolade
- 200 ml mlijeka
- 4 žlice kakaa
- 200 g šećera
- 250 g maslaca
Upute
- Na laganoj vatri rastopite maslac,pa mu dodajte šećer,kakao i mlijeko, sve skupa dobro promiješajte i ostavite da kuha nekoliko minuta.
- U posebnu zdjelicu izlomite na kockice 60 g čokolade za kuhanje i od smjese koju ste prokuhali oduzmite 220 ml tekućine te prelijte čokoladu i dobro promiješajte, to će vam biti glazura kojom ćete kasnije preliti gotov kuglof.
- Ostavite ostatak kakao sirupa da se hladi, a vi za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i prstohvata soli.
- Sirupu polako pjenjačom dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
- Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i dobivenu smjesu izlijte u kalup za kuglof.
- Kuglof pecite na 200*C oko 35 minuta što naravno ovisi o vašem kalupu ili jačini vaše pećnice, svakako provjerite čačkalicom da li se lijepi, ali dobro pazite da ga ne isušite.
- Kada se ohladi prelijte ga glazurom i ukrasite prema želji.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar