Jedna posebna i nezaboravna pita koju ćete sigurna sam često raditi i sami jer tako sočna i ukusna jednostavno će osvojiti i vaša srca!
Krem pita s malinama
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte 24 cm
Sastojci
Podloga
- 250 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- jaje
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 100 g šećera
- žlica vrhnja prema potrebi
Nadjev
- 2 jaja
- 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 2 žlice gustina
- prstohvat soli
- 300 ml jogurta 0.9% masnoće
- 100 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice otopljenog maslaca
- žlica arome vanilije
Preljev
- 200 g malina
- 4 žlice šećera
- žlica gustina
Upute
Podloga
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte promjera 24 cm (morate obložiti i stjenke kalupa visine oko 3 cm).
- Izbodite tijesto s vilicom i ostavite u frižideru dok ne napravite smjesu za punjenje.
Punjenje
- Sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava).
- Ostavite pitu da se dobro rashladi dok vi napravite preljev od malina.
Preljev
- Sastojke za preljev kuhajte na vatri dok se maline ne raspadnu, po želji propasirajte i ostavite da se ohladi.
- Na rashlađenu pitu posložite svježe maline i prelijte je preljevom koji ste prethodno ohladili.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar