Pita od jabuka

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Pita od jabuka

Tradicionalna pita u čijim aromama uživaju sve generacije, a koja nas svojim mirisima gotovo uvijek odvodi u neke sretnije dane. Sigurna da nema ništa ljepše i toplije od doma koji miriše na netom pečenu pitu od jabuka!

Pita od jabuka

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour

Sastojci

Tijesto

  • 300 g oštrog brašna
  • 150 g maslaca domaće masti
  • 50 g šećera
  • žumanjak
  • jaje
  • prstohvat soli
  • 2 vrećice vanilin šećera

Nadjev

  • 1.5 kg jabuka
  • 150 g šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 2 vrećice vanilin šećera

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto, a ako vam se čini da nije dobro povezano dodajte mu koju žlicu mlijeka.
  • Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru dok ne napravite nadjev za pitu.
  • Dobiveno tijesto podijelite na dva djela i jedan komad razvaljajte za podlogu te stavite na dno manjeg lima za pečenje.
  • Tijesto prekrijte obilno nadjevom i prekrijte drugim komadom te izbodite s vilicom.
  • Pitu pecite na 190°C dok ne porumeni cca. 35 minuta.

Nadjev

  • Jabuke naribajte ili narežite na ploške te posipajte šećerom i cimetom.
  • Ostavite ih da odstoje desetak minuta i dobro iscjedite rukama prije nego nadjenete pitu.
Pita od jabuka

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA