Tradicionalna pita u čijim aromama uživaju sve generacije, a koja nas svojim mirisima gotovo uvijek odvodi u neke sretnije dane. Sigurna da nema ništa ljepše i toplije od doma koji miriše na netom pečenu pitu od jabuka!
Pita od jabuka
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Sastojci
Tijesto
- 300 g oštrog brašna
- 150 g maslaca domaće masti
- 50 g šećera
- žumanjak
- jaje
- prstohvat soli
- 2 vrećice vanilin šećera
Nadjev
- 1.5 kg jabuka
- 150 g šećera
- 2 žličice cimeta
- 2 vrećice vanilin šećera
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto, a ako vam se čini da nije dobro povezano dodajte mu koju žlicu mlijeka.
- Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru dok ne napravite nadjev za pitu.
- Dobiveno tijesto podijelite na dva djela i jedan komad razvaljajte za podlogu te stavite na dno manjeg lima za pečenje.
- Tijesto prekrijte obilno nadjevom i prekrijte drugim komadom te izbodite s vilicom.
- Pitu pecite na 190°C dok ne porumeni cca. 35 minuta.
Nadjev
- Jabuke naribajte ili narežite na ploške te posipajte šećerom i cimetom.
- Ostavite ih da odstoje desetak minuta i dobro iscjedite rukama prije nego nadjenete pitu.
Ostavi komentar