Jedan savršen i neodoljiv desert kojim možete poželjeti dobrodošlicu suncu, prvim domaćim mirisnim jagodama, običnom danu koji odjednom postaje poseban… desert koji jednostavno usrećuje!
Panna cotta s jagodama
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Hlađenje 5 hours
Ukupno vrijeme 5 hours 30 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za torte ili silikonski kalup za kuglof
Sastojci
Podloga
- 250 g keksa Digestive
- 150 g maslaca otopljenog
- 2 žlice mlijeka prema potrebi
Žele od jagoda
- 500 g jagoda
- 100 g šećera
- 4 žlice limunovog soka
- 10 g želatine
Panna cotta
- 320 ml mlijeka
- 320 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- žlica arome vanilije
- 10 g želatine
Upute
Podloga
- Kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm
Žele
- Jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom.
- Ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
- Želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa.
- Ostavite žele u frižideru da se stisne barem 5 sati.
Panna cotta
- Pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati.
- Kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici.
- Želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda.
- Desert ostavite da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem ili svojim omiljenim preljevom.
Bilješke: Panna cottu možete i samo izliti u silikonski kalup te je servirati kao kremu bez podloge.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar