Jednostavna torta božanstvenog okusa, sočna i ukusna, a gotova u trenu. Spoj okusa šumskog voća i čokolade će vas, sigurna sam sve oduševiti!
Bobanova torta
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade otopljene
- ½ vrećice praška za pecivo
Premaz
- 1 manja voćna marmelada šumsko voće, borovnice
- 300 ml slatkog vrhnja tučeno
Upute
Biskvit
- Prvo istucite bjelanjke i šećer.
- Dok to radite, uključite pećnicu na 180°C i stavite otopiti u nju čokoladu na tanjuriću.
- Žutanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke
- Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).
- Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za serviranje, premažite ga marmeladom i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar