Hrskavo pecivo s borovnicama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Hrskavo pecivo s borovnicama

Voće mi nikada ne može dosaditi, a osobito kada je riječ o finim i mirisnim borovnicama!
Danas imam za vas jednostavna lisnata hrskava peciva koja će vas oduševiti svojim okusom. Krem sir s aromom limuna i borovnice na hrskavoj podlozi od lisnatog tijesta će sigurna sam i među vama pronaći svoje poklonike!

Hrskavo pecivo s borovnicama

Broj serviranja 12

Sastojci

Sastojci za 12kom peciva

  • 2 pakiranja lisnatog tijesta
  • 200 g krem sira
  • 3 žlice šećera
  • 1 žumanjak
  • aroma vanilije
  • 1 limun (naribana kora i sok limuna)
  • 200 g borovnica

Sastojci za glazuru

  • 1 žlica toplog mlijeka
  • 1 žlica krem sira
  • 1 žlica soka od limuna
  • 3 žlice šećera u prahu

Upute

Pecivo

  • Jedan list lisnatog tijesta razrežite na 12 traka po kraćoj strani
  • Spojite dvije trake i lagano zarolajte te omotajte oko jednog kraja trake poput zvrka (vidi sliku)
  • Isti postupak ponovite i s drugim listom tijesta
  • Krem sir dobro izmješajte sa svim ostalim sastojcima i njime napunite sredinu svakog peciva
  • Lagano utisnite u sir voće po izboru
  • Lisnato tijesto premažite razmućenim žumanjkom i stavite peći na 200*C dok peciva ne dobiju lijepu boju
  • Kada se malo ohlade pokapajte ih po želji s glazurom ili posipajte šećerom u prahu

Glazura

  • Sve sastojke za glazuru dobro promješajte i dobivenom glazurom prelijte ohlađeno pecivo
Hrskavo pecivo s borovnicama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom