Voće mi nikada ne može dosaditi, a osobito kada je riječ o finim i mirisnim borovnicama!
Danas imam za vas jednostavna lisnata hrskava peciva koja će vas oduševiti svojim okusom. Krem sir s aromom limuna i borovnice na hrskavoj podlozi od lisnatog tijesta će sigurna sam i među vama pronaći svoje poklonike!
Hrskavo pecivo s borovnicama
Broj serviranja 12
Sastojci
Sastojci za 12kom peciva
- 2 pakiranja lisnatog tijesta
- 200 g krem sira
- 3 žlice šećera
- 1 žumanjak
- aroma vanilije
- 1 limun (naribana kora i sok limuna)
- 200 g borovnica
Sastojci za glazuru
- 1 žlica toplog mlijeka
- 1 žlica krem sira
- 1 žlica soka od limuna
- 3 žlice šećera u prahu
Upute
Pecivo
- Jedan list lisnatog tijesta razrežite na 12 traka po kraćoj strani
- Spojite dvije trake i lagano zarolajte te omotajte oko jednog kraja trake poput zvrka (vidi sliku)
- Isti postupak ponovite i s drugim listom tijesta
- Krem sir dobro izmješajte sa svim ostalim sastojcima i njime napunite sredinu svakog peciva
- Lagano utisnite u sir voće po izboru
- Lisnato tijesto premažite razmućenim žumanjkom i stavite peći na 200*C dok peciva ne dobiju lijepu boju
- Kada se malo ohlade pokapajte ih po želji s glazurom ili posipajte šećerom u prahu
Glazura
- Sve sastojke za glazuru dobro promješajte i dobivenom glazurom prelijte ohlađeno pecivo
Ostavi komentar