Foccacia – tanka pogača

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Foccacia

Danas imam za vas, dragi moji, jedan jednostavan, ali ipak originalan recept.
Ispekla sam foccaciu (da pojednostavimo, zovimo je samo pogačom) koja je savršena za posne dane, ali i za iznenadne goste.
Pogača je gotova za tren (ne treba je čekati da se digne).Nakon što ju ispečete, još vruću,premažite maslinovim uljem. Pored nje narežite finog sira, a večeru s prijateljima završite uz kapljicu vrhunskog vina.
Može li bolje od tog!

 

Foccacia - tanka pogača

Broj serviranja 10 kriški

Sastojci

  • 500 g oštrog brašna
  • 2 žličice soli
  • 1 svježa germa
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 250 ml tople vode
  • ružmarin
  • cherry rajčice
  • krupna sol

Upute

  • Zamijesiti tijesto i odmah razvaljati u okrugli kalup
  • Premazati uljem, napraviti rupice, posuti ružmarinom i krupnom solju
  • Po želji utisnuti masline ili cherry rajčice
  • Peći dok pogača ne porumeni, izvaditi je i premazati maslinovim uljem.

Servus 🙂

Foccacia

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom