Možda samo malo drugačija varijanta, ali okusima vjerno prati svoju veliku prethodnicu Schwarzwaldicu, svima nama poznatu tradicionalnu slasticu. Okusi i arome višanja fino spojenih sa čokoladom svaki put iznova nas iznenade i razvesele!
Schwarzwald tortice
Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 24 kom
Equipment
- Kalupi promjera 5 cm
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 70 g šećera
- 110 g čokolade
- 25 g kakaa
- 25 g gustina
Krema
- 250 g čokolade
- 170 ml slatkog vrhnja
- 30 g maslaca
Preljev od višanja
- ½ staklenke kompota od višanja (300 ml tekućine)
- 3 žlice šećera
- žlica gustina
Upute
Biskvit
- Bjelanjke umutite s malo soli i pola količine šećera.
- Ostatak šećera izradite mikserom sa žumanjcima dok smjesa ne posvijetli.
- Čokoladu otopite i malo ohladite te dodajte smjesi žumanjaka, a zatim kakao i gustin.
- Bjelanjke na samom kraju lagano umiješajte u smjesu i njome napunite vaše kalupiće za tortice. Ako ih nemate ispecite biskvit u limu za pečenje te čašom izrežite krugove za podlogu tortica.
- Biskvit pecite na 190°C nekih 10 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Izvadite ga i ohladite prije izrade tortica.
Krema
- Ugrijte slatko vrhnje i njime prelijte usitnjenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi i smjesa postane sjajna, Na kraju umiješajte maslac i sve skupa dobro promiješajte. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se stisne i zatim dobro izradite mikserom dok ne postane pjenasta.
Preljev od višanja
- Procijedite 300 ml tekućine iz kompota, a višnje ostavite sa strane.
- 200 ml stavite da se kuha sa šećerom, a u 100 ml otopite žlicu gustina.
- Kada kompot zakuha dodajte gustin i miješajte dok se ne zgusne. Višnje dodajte na samom kraju i ostavite da se preljev dobro ohladi.
Postupak slaganja
- Na biskvit vrećicom za ukrašavanje nanesite krug kreme, a u sredinu tortice stavite po žličicu preljeva od višanja.
- Tortice dobro rashladite i servirajte!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar