Domaći kruh

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Vani pada kiša a ja sam odlučila ispeći fini, mirišljavi bakin kruščić. Jednostavan je recept i svakako ga pokušajte ispeći, nećete požaliti.

Domaći kruh

Broj serviranja 16 kriški

Sastojci

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 g glatkog bijelog brašna
  • 100 g polubijelog brašna
  • 100 g raženog brašna
  • 2,8 dcl vode
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 suha germa
  • 1 komadić maslaca (10g)

Upute

  • Prvo prelijte 2 dcl vruće vode preko 200 g kukuruznog brašna. Ostavite da se ohladi.
  • Popite kavicu, a nakon tog uzmite: 200 g glatkog bijelog brašna, 100 g polubijelog brašna, 100 g raženog brašna. Sve to stavite u posudu sa kukuruznim brašnom.
  • Staviti još:
    cca. 2.8 dcl vode, 1 veliku žlicu soli, 1 veliku žlicu šećera, 1 suhu germu, komadić maslaca (cca. 10g). Sve to skupa zamijesiti, staviti u posudu , ostaviti 45min da se diže i staviti u pećnicu.
  • Ja ga pečem u kalupu za kuglof jer mi je tako ljepši. 

Ja ga pečem u kalupu za kuglof jer mi je tako ljepši. Pogledajte sliku.
Bon appetit 🙂

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom