Medenjaci sa džemom

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Ukusni prhki i aromatični keksići kojima ćete najdražima uljepšati možda već i ove blagdane!

Medenjaci sa džemom

Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour

Sastojci

Tijesto

  • 480 g glatkog brašna
  • 200 g smeđeg šećera
  • 250 g omekšalog maslaca
  • žlica kakaa
  • vrećica vanilin šećera
  • 2 jaja
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • žličica cimeta
  • žličica začina za medenjake
  • džem za premazivanje

Royal Icing

  • 1 bjelanjak
  • 150 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • ½ žličice gustina
  • žlica arome vanilije

Upute

Tijesto

  • Od svih navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga u hladnjaku nekih 30 minuta da se malo stisne i ohladi.
  • Pećnicu ugrijte na 180°C, a 3 lima obložite papirom za pečenje.
  • Tijesto tanko razvaljajte i izrežite željene oblike tako da polovini izbušite rupu u sredini.
  • Kekse pecite nekih 8 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice) i ostavite da se ohlade na limu dok ne postanu sve tvrđi.
  • Premažite ih omiljenim džemom i spajajte jedan puni i jedan keks s rupom.
  • Ako želite možete ih dodatno ukrasiti kraljevskom glazurom.

Royal Icing

  • Mikserom dobro izradite bjelanjak i prstohvat soli.
  • Kada dobijete čvrsti snijeg dodajte šećer, gustin i aromu vanilije te miksajte dok ne dobijete čvrstu i sjajnu glazuru.
  • Dresir vrećicu napunite glazurom i ukrasite medenjake prema želji.

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Mara Hoerner

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom