Ukusna prhka slastica prepuna osvježavajućih aroma voća!
Tart s višnjama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
- 130 g šećera
- 130 g maslaca
- jaje
- prstohvat soli
- 250 g brašna
- 30 g kakaa
Krema
- 2 jaja
- 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 2 žlice gustina
- prstohvat soli
- 300 ml Dukatos jogurta
- 100 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice otopljenog maslaca
- žlica arome vanilije
Preljev od višanja
- 400 g višanja bez koštica
- 4 žlice šećera
- žlica gustina
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.
- Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup tako da obložite i stranice kalupa te ga izbodite vilicom.
Krema
- Sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava).
- Dok se kolač hladi vi napravite preljev od višanja.
Preljev od višanja
- Na laganoj vatri kuhajte višnje i šećer dok se voće ne počne raspadati te ga usitnite štapnim mikserom.
- Preljev procijedite kroz sito i dodajte mu nekoliko cijelih svježih višanja zbog svježine i intenzivnije arome.
- Ohlađeni tart prelijte s preljevom od višanja i ostavite da se dobro ohladi prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar