Danas vam darujem recept za savršeni ljetni desert koji se ne peče i sigurna sam da će vas oduševiti svojom svježinom i okusom!
Tiramisu s jagodama
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Četvrtasti kalup 20x20 cm
Sastojci
Krema
- 200 g sira mascarpone
- 100 ml slatkog vrhnja
- 80 g šećera u prahu
- žlica arome vanilije
Ostali sastojci
- 400 g svježih jagoda -za izradu džema ili koristite kupljeni
- 50 ml vode
- žlica limunovog soka
- 250 g svježih jagoda
- 32 kom piškota
- vrećica preljeva za torte - nije obavezno
Upute
Krema
- Pomiješajte sir, vrhnje, šećer i aromu vanilije te izradite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.
- Ako želite možete koristiti kupovni džem od jagoda kojeg razrijedite s 50 ml vode i sokom od limuna te ugrijte.
- Tko želi može narezati 400 g jagoda i pomiješati s 4 žlice šećera te kuhati dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
- Ostatak od 250 g svježih jagoda tanko narežite na kriške.
- Desert slažite tako da piškote umočite u džem od jagoda i rasporedite na dno kalupa.
- Pola kreme premažite preko piškota, a na kremu poslažite kriške svježih jagoda. Ponovite postupak i završite kolač s kriškama jagoda koje možete preliti s preljevom za torte.
- Kolač dobro ohladite prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar