Lagana, ukusna i osvježavajuća slastica koju ćete odmah zavoljeti!
Torta s jagodama
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice glatkog brašna
- vrećica praška za pecivo
- vrećica vanilin šećera
- 4 žlice ulja
Krema
- 600 ml mlijeka
- vrećica vanilin šećera
- 4 jaja
- 2 žumanjka
- 170 g šećera
- 150 g gustina
- 150 g maslaca
- 500 g svježih jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja -za ukrašavanje
Upute
Biskvit
- Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka.
- Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer, dodajte ulje i na kraju brašno.
- Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Pecite biskvit na 200°C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni i dobro ga ohladite prije slaganja torte.
Krema
- Stavite kuhati mlijeko i vanilin šećer, a za to vrijeme vi mikserom izradite sve ostale sastojke kreme osim maslaca.
- Kada mlijeko zavrije prelijte ga preko smjese žumanjaka i dobro promiješajte, vratite nazad u posudu i na vatru te miješajući kuhajte dok se kreme ne zgusne.
- U vruću kremu umiješajte maslac, dobro izradite mikserom i pokrijte prozirnom folijom te ostavite u hladnjaku da se ohladi i stisne.
Postupak slaganja torte
- Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni pladanj i oko njega stavite prsten za torte kojeg možete obložiti acetatnom folijom.
- Jagode podjednake veličine prerežite na pola i poslažite uz rub kalupa.
- Pola kreme izlijte na biskvit te poslažite preko nje ostatak jagoda narezanih na kockice.
- Narezane jagode premažite s ostatkom kreme i kada se stisne tortu ukrasite sa šlagom i svježim voćem.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar