Pecivo koje uvijek uspijeva, meko i ukusno pružit će vam neodoljiv užitak osobito ako ga napunite vrućim kobasicama i organizirate svoj mali kućni advent da se malo zabavite i opustite!
Najmekše pecivo
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Dizanje 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 2 hours 20 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Veliki lim za pečenje od pećnice
Sastojci
- 750 g glatkog brašna
- kocka svježeg kvasca
- 530 ml mlijeka
- žlica šećera
- žlica soli
- 100 ml ulja za premazivanje
Upute
- Od kvasca, šećera i toplog mlijeka zamijesite tijesto kojeg ostavite da se diže 15 minuta te ga ponovo premijesite i ostavite da se diže još jedan sat pokriveno prozirnom folijom (kapom za tuširanje).
- Tijesto podijelite na 12 komada koje oblikujte u kuglice i ostavite još pola sata da se dižu.
- Svaku kuglicu tanko razvaljajte u ovalni tj. dugoljasti oblik i zarolajte je po kraćoj strani.
- Pecivo posložite u lim lagano razmaknuto da ostane između prostora za dizanje i ostavite ga de se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 200°C.
- Premažite ga prije pečenja s uljem i pecite dok ne dobije lijepu zlatnu boju oko 25 minuta ovisno o vašoj pećnici.
- Kada ga izvadite ponovo ga premažite s uljem i ostavite da malo odstoji prije serviranja.
Original recipe by: Zdravo, ja sam Aleksandra
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar