Danas dijelim s vama slatku i ukusnu slasticu tako nježnu da se topi u ustima, jednostavno je morate zavoljeti…
Čokoladna mousse torta s malinama
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvitna podloga
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 80 g čokolade
- žlica kakaa
- žličica gustina
Žele od malina
- 250 g malina
- 4 g želatine
- 90 g šećera
Mousse od čokolade
- 150 ml mlijeka
- 6 g želatine
- 300 ml slatkog vrhnja
- 150 g čokolade
Upute
Žele od malina
- Želatinu pomiješajte sa žlicom hladne vode i ostavite da nabubri.
- Šećer i maline prokuhajte i propasirajte da odvojite koštice te dobivenoj glatkoj smjesi umiješajte želatinu dok je još smjesa vruća da se želatina otopi.
- Smjesu malina ulijte u mali kalup promjera 18 cm kojeg ste prethodno obložili prozirnom folijom i stavite u zamrzivač da se stisne, najbolje noć prije izrade torte.
Biskvitna podloga
- Mikserom dobro promiješajte bjelanjke i pola šećera.
- U drugoj posudi izradite žutanjke i šećer dok ne pobijele.
- Dobivenoj smjesi dodajte otopljenu čokoladu, kakao i gustin te sve dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte obložen pek papirom.
- Biskvit pecite na 190°C cca. 15 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
- Dobro ga ohladite i postavite na ukrasni stalak za serviranje te obložite prstenom za torte ili ponovo vratite u vaš kalup.
Čokoladni mousse
- Želatinu pomiješajte s dvije žlice hladne vode i ostavite da nabubri.
- Mlijeko zagrijte do vrenja i maknite s vatre te u njemu rastopite želatinu.
- Čokoladu otopite i miješajući joj dodajte vruće mlijeko.
- Na samom kraju smjesi lagano rukom umiješajte blago tučeno slatko vrhnje.
- Preko biskvita ulijte pola kreme na koju položite žele od malina preko kojeg prelijte ostatak čokoladne kreme i tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro stisne.
- Ukrasite tortu prema želji: svježim voćem, čokoladom, šlagom...
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar