Miris i okus preprženih lješnjaka u ovim kolačićima garantira jedan pravi gurmanski užitak svim sladokuscima!
Trokutići sa lješnjacima
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Equipment
- Lim za pečenje 36x28 cm
Sastojci
Tijesto
- 150 g oštrog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- 65 g šećera
- vrećica vanilin šećera
- ½ žličice soli
- jaje
- 65 g maslaca
Premaz
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 žlice vode
- 200 g grubo mljevenih lješnjaka
- 5-6 žlica džema od marelica
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na papiru za pečenje veličine odabranog lima za pečenje.
- Tijesto prebacite zajedno s papirom u odabrani lim i premažite ga sa džemom od marelica ili nekim drugim po vašem izboru.
Premaz
- Otopite na laganoj vatri maslac, šećere i vodu te miješajući dodajte lješnjake. Sve skupa dobro promiješajte i dobivenom smjesom premažite tijesto preko džema od marelice.
- Kolač pecite na 190°C oko 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
- Još vrućeg ga narežite na kvadrate, pa zatim na trokutiće i po želji im vrhove umočite u čokoladu.
- Trokutiće dobro ohladite prije serviranja, a idealni su za ovo blagdansko doba jer dugo ostaju svježi i prhki.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar