Božanstveni hrskavi desert za kojim morate posegnuti opet i opet i opet…
Millefeuille s voćem
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 6 kom
Sastojci
- 2 lista lisnatog tijesta -već razvaljano
- 200 g malina i borovnica -razno svježe voće
Krema
- 3 žutanjka
- 250 ml mlijeka
- 120 g šećera
- žlica arome vanilije
- vrećica želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
Upute
- Razvaljano lisnato tijesto narežite na kvadratiće, krugove ili neki drugi željeni oblik.
- Na pleh stavite papir za pečenje, posipajte ga šećerom u prahu i poslažite narezano lisnato tijesto. Sada ga opet posipajte šećerom u prahu da bude hrskavije i prekrijte drugim listom pek papira te pritisnite drugim limom za pečenje.
- Tijesto pecite 10 minuta na 200°C te izvadite, maknite gornji lim i papir i dopecite dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
Krema
- Želatinu pripremite prema naputku na vrećici i ostavite da nabubri.
- Stavite kuhati mlijeko i vaniliju dok vi ne izradite mikserom žumanjke i šećer.
- Dio vrućeg mlijeka umiješajte u žumanjke, dobro promiješajte i sve skupa ponovo vratite na vatru da se kuha. Kremu kuhajte dok ne dosegne temperaturu od 70°C da se jaja ne bi zgrušala.
- U vruću kremu umiješajte želatinu i ostavite da se stisne.
- Kada se krema stisnula pomiješajte je s tučenim slatkim vrhnjem.
- Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje i možete se početi igrati. Ukrasite vaše kolačiće prema vlastitom ukusu s voćem koje vam je u tom trenutku dostupno. Naravno, ne mora to biti isključivo voće, možete ih ukrašavati sa čokoladom, karamelom, šećerom u prahu ...
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar