Ove ukusne i aromatične rolice savršena su jesenska delicija koju ćete, nadam se i vi napraviti već ovih dana da biste malo ugrijali svoje domove!
Karamel rolice od cimeta s jabukom
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 rolica
Equipment
- Okrugli kalup promjera 30-32 cm
Sastojci
Tijesto
- 500 g glatkog brašna
- kockica svježeg kvasca
- 240 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- ½ žličice soli
- 2 jaja
- 60 g otopljenog maslaca
Premaz
- 70 g maslaca -omekšalog
- 100 g smeđeg šećera
- 3 žlice cimeta
- 2 jabuke -narezane na kockice
- orasi -prema želji
Karamel
- 150 g šećera
- 150 ml slatkog vrhnja
Upute
Tijesto
- Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i žlice šećera te ga ostavite 10 minuta da se digne.
- Kvas dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta.
- Za to vrijeme vi napravite premaz od omekšalog maslaca, cimeta i šećera te ogulite i narežite jabuke.
Karamel
- U posudi s debelim dnom otopite šećer i dobivenom karamelu postepeno ulijevajte ugrijano slatko vrhnje miješajući ga na laganoj vatri.
- Karamel kuhajte dok ne postane svilenkast i gladak te ga prelijte u staklenu posudu.
- Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite premazom.
- Preko premaza rasporedite jabuke i krupno rezane orahe te prošarajte kuhanim karamelom.
- Zarolajte tijesto i narežite ga na 12 rolica.
- Rolice složite u lim koji ste odabrali za pečenje i ostavite ih da se dižu još 20 minuta dok vi ne zagrijete pećnicu na 190°C.
- Pecite ih nekih 35-40 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Servirajte ih tople prelivene karamelom!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar