Ukusna i prhka… jednostavno neponovljiva!
Nutella crostata
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za tart promjera 22 cm
Sastojci
- 150 g oštrog brašna
- 150 g glatkog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 5 žlica nutelle - nadjev
Upute
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto,a ako vam je smjesa presuha dodajte žlicu hladne vode.
- Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
- Kada je tijesto odstajalo polovicu tanko razvaljajte i njime obložite plitki kalup za tart, a rubove možete po želji i ukrasiti. Drugu polovicu možete kasnije koristiti za izradu ukrasa.
- Stavite ga u hladnjak na 15 minuta da se malo zamrzne da se kod pečenja rubovi tarta ne rastope.
- Nutellu blago omekšajte u mikrovalnoj pećnici i njome premažite podlogu od tijesta.
- Od ostatka tijesta napravite mrežu za crostatu ili ukrase po vlastitoj želji.
- Prekrijte je folijom i pecite na 170°C oko 30 minuta, zatim pojačajte pećnicu na 200°C, skinite foliju i pecite još 10 minuta dok ne dobije lijepu boju!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar