Prhke i ukusne štrudlice tope se na jeziku, a njihova aroma smokve probuditi će sva vaša osjetila!
Recept sam pronašla na blogu Mystic Cakes na koji svakako morate navratiti i vi jer krije mnogo raznih slatkih delicija!
Prhke štrudlice sa džemom
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 30 kom
Sastojci
- 250 g maslaca
- 180 g kiselog vrhnja
- 2 vrećice vanilin šećera
- 3 žlice šećera
- 500 g glatkog brašna
- 5-6 žlica džema od smokve
- šećer u prahu - za posipanje
Upute
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto s kojim možete odmah raditi jer se ne lijepi.
- Tanko ga razvaljajte u oblik pravokutnika i narežite na uske duge trake širine 8 cm, meni je ispalo 5 traka.
- Po sredini svake trake rasporedite džem od smokve ili bilo koji drugi tvrđi džem da vam prilikom pečenja ne iscuri.
- Sada prstima uzduž trake spojite krajeve tijesta, a spoj okrenite prema dolje na lim za pečenje.
- Složite sve trake štrudli jednu do druge i narežite prije pečenja na komade po želji, meni su ispale oko 6 cm.
- Štrudlice pecite na 190°C oko 40 minuta dok ne dobiju blago rumenu boju.
- Još tople ih uvaljajte u šećer u prahu i servirajte. Naravno, u zatvorenoj kutiji vam mogu stajati nekoliko dana da ostanu prhke!
Original recipe by; Mystic Cakes
Pod obavezno napravim! Pozdrav .
Svakako ih probajte, za svaku su preporuku!