Šareni voćni okusi ovaj desert čine posebnim, tradicija obučena u novo ruho privući će i vas da je isprobate!
Baklava od šumskog voća
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Equipment
- Okrugli kalup promjera 24 cm
Sastojci
- 450 g šumskog voća
- 350 g šećera
- 200 ml vode
- 100 g meda
- štapić cimeta
- komadić narančine korice
- 500 g kora za štrudle
- 80 g maslaca
- 100 g oraha
- 2 žlice šećera u prahu - za posipanje
Upute
- Od ukupne količine šećera oduzmite 150 g i pomiješajte ga šumskom voću te kuhajte nekih 20 minuta dok ne dobijete smjesu nalik džemu.
- Ostatak šećera, vodu, cimet i začine po želji također prokuhajte dok ne dobijete gusti sirup za prelijevanje baklave.
- Maslac otopite, a orahe krupno nasjeckajte te možete pristupiti slaganju baklave.
- Premažite dno kalupa te na njega položite list tijesta koji zatim opet premažite maslacem te stavite još jedan list.
- Svaka dva lista premažite s oko 3 žlice nadjeva od šumskog voća kojeg posipajte orasima.
- Nižite naizmjence listove i mažite ih dok vam ne ponestane nadjeva.
- Gornju koru premažite maslacem i narežite baklavu prije pečenja.
- Pecite je na 200°C oko 40 minuta tj. dok ne dobije lijepu zlatnu boju i ne postane hrskava.
- Odmah je prelijte vrućim šećernim sirupom i ostavite da se ohladi prije serviranja.
Ostavi komentar