Sezona trešanja je uvelike počela, pa danas dijelim s vama recept za desert koji je vrlo jednostavan, a istodobno vrlo ukusan! Najbolje ga je servirati još vrućeg, a mirisi i okusi vrućeg voća fantastično će se složiti s kuglicom slasnog sladoleda!
Ovo morate svakako isprobati!
Clafoutis s trešnjama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 5 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za tart
Sastojci
Podloga od voća
- 300 g trešanja
- 3 žlice šećera
- žličica cimeta
Tijesto
- 100 g šećera
- 4 jaja
- prstohvat soli
- aroma vanilije
- 200 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g brašna
Upute
Podloga od voća
- Premažite kalup za tart s maslacem, a po želji možete koristiti i nekoliko manjih keramičkih kalupa. Kada ste ga premazali posipajte dno posude s nekoliko žlica šećera.
- Trešnjama izvadite koštice i poslažite ih na dno kalupa te posipajte cimetom.
Tijesto
- Izradite mikserom jaja i šećer dok ne postanu pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte sve ostale sastojke.
- Smjesu prelijte preko pripremljenog voća i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190°C oko 35 minuta.
- Kada kolač poprimi zlatnu boju izvadite ga i obilno posipajte sa šećerom u prahu te servirajte još toplog, a uz kuglicu sladoleda zaista ćete mu teško odoljeti!
Dobar tek i uživajte!
Može li se koristiti kompot od višanja?
Naravno, sve vrste voća se mogu prilagoditi ovom receptu, lijep pozdrav!