Desert od jagoda u čaši

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Desert od jagoda u čaši

Slatko zadovoljstvo koje iziskuje malo više truda, ali vjerujte mi da se isplati.

Ukusan i osvježavajući desert koji jednostavno morate voljeti!

Desert od jagoda u čaši

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 8 čaša

Sastojci

Biskvit

  • 160 g maslaca
  • 3 jaja
  • 160 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 170 g brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo

Krema

  • 500 ml mlijeka
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 100 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • svježe jagode
  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite šećer i cijela jaja te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac.
  • Prstohvat soli, prašak i brašno na kraju lagano umiješajte rukom.
  • Biskvit izlijte na najveći lim obložen pek papirom i pecite na 200°C dok ne dobije lijepu boju te ga ohladite.

Krema

  • Stavite kuhati 400 ml mlijeka, a vi mikserom izradite žumanjke i šećer te im dodajte brašno i 100 ml mlijeka.
  • Smjesu dobro promiješajte i u nju prvo ulijte vrelo mlijeko te sve skupa ponovo vratite na vatru i kuhajte dok se ne ugusti.
  • Kremu malo ohladite i u nju umiksajte maslac, a na samom kraju joj dodajte lagano rukom snijeg od bjelanjaka koji ste prethodno izradili.
  • Slatko vrhnje će vam trebati za ukrašavanje deserta tako da ga izradite mikserom u šlag, a jagode samo operite i narežite.
  • Na dno čaše istisnite malo šlaga te na njega stavite kružić biskvita koji ste izrezali prema veličini čaše u kojoj radite vaš desert.
  • Uz rub čaše rasporedite narezane jagode i čašu ispunite kremom od vanilije.
  • Na kremu opet stavite kružić biskvita kojeg prekrijte šlagom i poravnajte rubove deserta.
  • Možete ga ukrasiti jagodama, mentom, čokoladom... prema vlastitoj želji!
  • Desert dobro ohladite prije serviranja!

Dobar tek i uživajte

Desert od jagoda u čaši

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA