Slatko zadovoljstvo koje iziskuje malo više truda, ali vjerujte mi da se isplati.
Ukusan i osvježavajući desert koji jednostavno morate voljeti!
Desert od jagoda u čaši
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 8 čaša
Sastojci
Biskvit
- 160 g maslaca
- 3 jaja
- 160 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 170 g brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
Krema
- 500 ml mlijeka
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 4 jaja
- 100 g oštrog brašna
- 200 g maslaca
- svježe jagode
- 200 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite šećer i cijela jaja te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac.
- Prstohvat soli, prašak i brašno na kraju lagano umiješajte rukom.
- Biskvit izlijte na najveći lim obložen pek papirom i pecite na 200°C dok ne dobije lijepu boju te ga ohladite.
Krema
- Stavite kuhati 400 ml mlijeka, a vi mikserom izradite žumanjke i šećer te im dodajte brašno i 100 ml mlijeka.
- Smjesu dobro promiješajte i u nju prvo ulijte vrelo mlijeko te sve skupa ponovo vratite na vatru i kuhajte dok se ne ugusti.
- Kremu malo ohladite i u nju umiksajte maslac, a na samom kraju joj dodajte lagano rukom snijeg od bjelanjaka koji ste prethodno izradili.
- Slatko vrhnje će vam trebati za ukrašavanje deserta tako da ga izradite mikserom u šlag, a jagode samo operite i narežite.
- Na dno čaše istisnite malo šlaga te na njega stavite kružić biskvita koji ste izrezali prema veličini čaše u kojoj radite vaš desert.
- Uz rub čaše rasporedite narezane jagode i čašu ispunite kremom od vanilije.
- Na kremu opet stavite kružić biskvita kojeg prekrijte šlagom i poravnajte rubove deserta.
- Možete ga ukrasiti jagodama, mentom, čokoladom... prema vlastitoj želji!
- Desert dobro ohladite prije serviranja!
Dobar tek i uživajte
Ostavi komentar