Vruća, hrskava i mirisna pogača koja će vas oduševiti svojim okusima i aromama!
Noćna foccacia
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 2 žličice soli
- vrećica suhog kvasca
- 450 ml mlake vode
- maslinovo ulje -za premazivanje
- žličica šećera
Upute
- U 100 ml mlake vode umiješajte kvasac i malu žličicu šećera te ostavite kvasac da se malo digne.
- Uzdigli kvasac umiješajte u brašno i zamijesite od svih sastojaka glatko mekano tijesto.
- Prebacite ga u posudu koju ste prethodno namazali maslinovim ulje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
- Drugi dan tijesto prebacite u uljem premazan lim za pečenje i ostavite ga da se diže 2-4 sata.
- Sada je premažite maslinovim uljem i prstima napravite rupice u njemu.
- Možete je ukrasiti prema vlastitoj želji: rajčicama, ružmarinom, krupnom solju...
- Foccaciu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Naravno, servirajte je ovako vruću i hrskavu!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar