Pogača puž

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Pogača puž

Mekana i mirisna pogača koja će vas oduševiti kako izgledom tako i okusom!

Pogača puž

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes

Sastojci

  • 700 g glatkog brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • svježi kvasac
  • žlica šećera
  • 2 žličice soli
  • bjelanjak

Upute

  • Od toplog mlijeka, šećera i kvasca napravite kvas kojeg ostavite da se digne i zatim dodajte ostalim sastojcima.
  • Zamijesite glatko tijesto, prekrijte krpom i ostavite da se diže nekih 30 minuta.
  • Tijesto podijelite na 6 komada i svaki dugoljasto izvaljajte te zarolajte uzduž duge strane.
  • Dva po dva komada tijesta isprepletite kao uže jedno oko drugog ( vidi sliku).
  • Zarolano tijesto složite u okrugli kalup za pečenje u obliku puža i ostavite da se još malo diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 200°C.
  • Pogaču premažite s razmučenim žumanjkom i posipajte sjemenkama po ukusu.
  • Pecite je dok ne dobije lijepu zlatnu boju cca. 45 minuta ovisno o vašoj pećnici.

Postupak izrade!

Dobar tek i uživajte!

Pogača puž

Ostavi komentar

6
Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




3 Komentiraj
3 Odgovori
0 Pratitelji
 
Hot komentar
Popularna tema
najnoviji najstariji najpopularniji
Jadranka
Čitatelj
Jadranka

ovo mi se jako sviđa 🙂 pozdrav od Shadow sa bloga 🙂

natasa
Čitatelj
natasa

Prelepo!!

Kristina Bajkovec
Čitatelj
Kristina Bajkovec

Pozdrav, u popisu sastojaka je naveden bjelanjak? Zaista bjelanjak ili je trebalo pisati žumanjak? Hvala

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA