Fantastičan kolač vrlo jednostavne izrade, sočan i ukusan prepun aroma svježih mirisnih jagoda!
Čokoladne kocke s jagodama
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Equipment
- Lim za pečenje veličine 20x30 cm
Sastojci
Podloga
- 250 g piškota
Krema od jagoda
- 500 g jagoda
- 100 g šećera
- 200 ml vode
- vrećica pudinga od vanilije
- 100 ml slatkog vrhnja - za ukrašavanje
Čokoladna krema
- 4 jaja
- 40 g šećera
- 4 listića želatine
- 150 g čokolade
- 250 ml vrhnja
Upute
- Složite na dno lima za pečenje jedan sloj piškota ili možete ispeći tanki lagani biskvit.
- Za kremu od jagoda stavite kuhati očišćene narezane jagode, šećer i 100 ml vode dok u ostalih 100 ml razmutite puding.
- Nakon desetak minuta kuhanja u jagode umiješajte puding i kuhajte dok se krema ne stisne nekih 5 minuta.
- Ostavite je da se blago ohladi i zatim premažite preko piškota te stavite u frižider da se malo stisne.
- Čokoladnu kremu napravite tako da na pari skuhate mikserom izrađena cijela jaja i šećer dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72°C tj. nekih 6-7 minuta.
- Kremu ostavite da se ohladi, a zatim joj dodajte otopljenu želatinu koju ste napravili prema uputstvu na vrećici i izrađeno slatko vrhnje.
- Premažite kremu preko sloja od jagoda i ostavite da se dobro ohladi i piškote omekšaju preko noći.
- Prije serviranja ukrasite je sa svježim voćem i slatkim vrhnjem prema vlastitom ukusu.
Inspiraciju za čokoladnu kremu pronašla sam na blogu: Od slatkoga slađe
Napomena: Kolač na slici je pripremljen s kremom od 6 jaja, ali zaključak “kućnog vijeća” je bio da bi bilo bolje da je tanji sloj čokoladne kreme tako da vi po želji možete prilagoditi sastojke.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar