Ova torta je klasik među francuskim desertima, a upravo idealan je izbor tijekom sezone jagoda koja nam upravo počinje!
Fina lagana krema i svježe mirisne jagode čine ju primamljivom za sva nepca, pa i ona najistančanija. Vjerujte, isplati se isprobati je …
Fraisier torta od čokolade
Priprema 45 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 22 cm
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 30 g šećera
- 50 g brašna
- žlica kakaa
- 65 ml mlijeka - za preliti po gotovom biskvitu
Krema
- 400 ml mlijeka
- 4 cijela jaja
- 100 g šećera
- 30 g brašna
- 2 žlice kakaa
- žlica arome vanilije
- 4 listića želatine
- 250 ml slatkog vrhnja
- 500 g svježih jagoda
Glazura
- 100 ml slatkog vrhnja
- 80 g čokolade
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite bjelanjke u snijeg te postepeno dodajte šećer.
- Na kraju ručno umiješajte žumanjke,brašno i kakao te izlijte smjesu u kalup za torte kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Biskvit pecite na 200°C nekih 15 minuta ( test sa čačkalicom) i dobro ga ohladite te prije slaganja jagoda natopite s toplim mlijekom.
Krema
- Stavite grijati mlijeko dok vi mikserom izradite prvo jaja i šećer te im postepeno dodajte sve ostale sastojke.
- Želatinu napravite prema uputstvu na vrećici i ostavite desetak minuta da nabubri.
- Vruće mlijeko prelijte prvo preko dobivene smjese te sve skupa ponovo vratite na vatru da prokuha i zgusne se.
- Na samom kraju umiješajte želatinu da se dobro otopi i ostavite kremu u frižider pokrivenu prozirnom folijom da se dobro ohladi.
- Za to vrijeme izradite šlag od slatkog vrhnja kojeg lagano umiješajte u ohlađenu kremu.
- Jagode dobro operite, prerežite na pola i posložite uz rub kalupa za torte.
- Ostatak jagoda narežite na sitne kockice i rasporedite preko biskvita.
- Premažite biskvit i jagode kremom te ostavite tortu da se dobro ohladi.
- Sastojke za glazuru otopite na laganoj vatri i prelijte preko stisnute kreme te ukrasite prema želji.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Tastemade
Ostavi komentar