Najbolji biskvit (bez brašna), posebna krema i voće s kojim uvijek rado kombiniram svoje slastice.
Rezultat je predivan kolač, lagan,sočan i doista osvježava te preporučam svima vama da ga isprobate!
Jaje na oko
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Lim za pečenje dimenzije 30x23 cm
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- ½ vrećice praška za pecivo
- 100 g šećera
- 100 g čokolade
Krema
- 2 vrećice pudinga
- 5 žlica šećera
- 550 ml mlijeka
- 170 ml slatkog vrhnja
Preljev
- 2 vrećice prozirnog preljeva za torte
- limenka kompota od marelica - breskve
Upute
Biskvit
- Bjelanjke miksajte sa šećerom, a žumanjke s praškom za pecivo.
- Otopljenu čokoladu dodajte žumanjcima, pa sve skupa lagano ručno sjedinite s bjelanjcima.
- Biskvit izlijte u podmazani lim za pečenje i pecite na 180*C cca. 20 minuta te ostavite da se ohladi.
Krema
- Skuhajte kremu od mlijeka, pudinga i šećera, prekrijte prozirnom folijom te ostavite da se ohladi.
- Izrađeni šlag lagano ručno dodajte u kremu i premažite preko biskvita.
- Sada si lagano iscrtajte trag po kojem ćete kasnije rezati kocke i u sredinu svake stavite polovicu marelice iz kompota.
Preljev
- Dva preljeva za torte priredite prema uputstvu i lagano ravnomjerno prelijte preko cijelog kolača.
- Ostavite ga da se dobro rashladi, narežite na kocke i uživajte u svježini i okusu ovog laganog kolača s marelicama!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar