Lino torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Lino torta

Lino torta je klasik koji odgovara svim prilikama i svim uzrastima, torta koja je jednostavno savršena kako izgledom tako i okusom. Posebna je, glatka i sočna tako da svojim okusima jednostavno mora zadovoljiti baš sve ljubitelje slatkih delicija!

Lino torta

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 70 ml ulja
  • 70 ml vruće vode
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 2 žlice kakaa
  • vrećica praška za pecivo

Krema

  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • žlica gustina
  • litra mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 130 g maslaca
  • 130 g bijele lino lade
  • 130 g tamne lino lade

Čokoladna glazura

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 170 g čokolade

Upute

Biskvit

  • Prvo izradite mikserom bjelanjke i prstohvat soli u čvrsti snijeg.
  • U drugoj posudi miksajte žumanjke i šećer, dodajte ulje i vodu te na kraju sve suhe sastojke.
  • Ručno lagano pomiješajte dobivenu smjesu sa snijegom od bjelanjaka.
  • Biskvit istresite u papirom obložen kalup i pecite ga na 180°C oko 25 minuta ovisno o vašoj pećnici (provjerite sa čačkalicom),
  • Ohladite ga i prerežite na dva dijela.

Krema

  • Mikserom izradite puding, gustin i šećer te skuhajte kremu u mlijeku i ostavite je da se ohladi.
  • Maslac dodajte u hladnu kremu i dobro je izmiksajte te podijelite na dva dijela.
  • U jedan dio kreme dodajte bijelu, a u drugi dio tamnu lino ladu i dobro izmiksajte da dobijete glatku kremu.
  • Na donji dio biskvita stavite bijelu kremu, pokrijte je drugim biskvitom kojeg premažite tamnom kremom.
  • Tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom, voćem, lješnjacima, šlagom...

Čokoladna glazura

  • Kockice čokolade prelijte vrućim slatkim vrhnjem i dobro promiješajte te ostavite da se malo ohladi prije nanošenja na tortu.

Dobar tek i uživajte!

Lino torta

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA
Sočni čokoladni kolač